Werken met bloesems - Materiaalfiche

Voor deze cursus is het nodig dat je kan werken met een pendel. Is dat nog niet het geval?
Dan kan je daar nú via verandering in brengen door hier te klikken :-) 

Daarnaast heb basismateriaal nodig. Omdat ik er zelf niet van hou als mensen dingen in mijn plaats beslissen, heb ik dit materiaal niet standaard opgenomen in het cursuspakket. Zo kan je zélf beslissen waar je het aankoopt. Hieronder geef ik meer uitleg en vrijblijvende tips.

Nodig:

- Natuurlijk heb je een setje van de bloesems nodig. Omdat je bij het mixen slechts twéé druppeltjes van een 'moederflesje' gebruikt, kom je er laaaaaang mee toe - het is dus een prima investering. Ik heb enkele sites voor je uitgezocht die dit aanbieden:
 

Pit&Pit
De Bosrank
GrowHealth
 

- Het boek BachBloesemtherapie - theorie en praktijk van Mechthild Scheffer is een klassieker. Mijn exemplaar valt helemaal uiteen van het vele gebruik. Het is een zeer compleet werk dat niet mocht ontbreken in mijn cursus. Je vindt het boek makkelijk tweedehands of in een online boekenwinkel, zoals bol.com

Tips (niet nodig, wél fijn):

- Het boek Genezing door Bloemen van dr Edward Bach himself geeft, naast een beknopt overzicht van de verschillende bloesems, zijn visie op ziekte, gezondheid, opvoeding - kortom: op het leven. Toen ik dit boek voor het eerst las, resoneerde het in al mijn cellen: hoe hard kan iets kloppen? Een echte aanrader, dus. Je vindt het makkelijk tweedehands

- Je kan je bloesemmix in een glas maken maar lege mengflesjes zijn handig om je mix in te bewaren. Ik neem meestal die van 30 ml.

- Een (in mijn ogen) elegante houtskoolstok (Black + Blum) zorgt niet alleen voor mooi gezuiverd water - 't is ook nog eens lekker om te drinken.